Vendégkönyv

Tisztelt Látogatóink, kedves leendő és már kezelt Pácienseink!

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket és kérni Önöket arra, hogy szemészeti jellegű panaszaikat illetve általános egészségi állapotukra vonatkozó kérdéseiket Online ügyfélszolgálatunkon keresztül tegyék fel. Ebben az esetben személyre szabottan kaphatnak választ kérdéseikre anélkül, hogy nyilvánossá tennék magán jellegű szemészeti problémáikat.
Kérjük Önöket, hogy Vendégkönyvünket tekintsék egy fórumnak, ahol megoszthatják egymással Klinikánkon szerzett tapasztalataikat, élményeiket; véleményt formálhatnak az egyes eljárásokról, megelégedettségük mértékéről, beszámolhatnak a műtét utáni eredményekről.

Köszönettel

Focus Medical

Hozzászólások

Lehet és érdemes is megoperáltatni! Sajnos a szürkehályog gyógyításának egyetlen hatásos módja a műtét. A legújabb technológiának köszönhetően azonban van olyan műlencse, melynek beültetése után sem olvasáshoz, sem távolba nézéshez nincs szükség többé szemüvegre. A szürkehályog mütétet is meg kell előznie egy alkalmassági vizsgálatnak. Javasoljuk, hogy kérjen erre egy időpontot! Köszönjük érdeklődését! Üdvözlettel: Focus Medical

Befelé kancsalító szem műtéte után előfordulhat-e ismét befelé illetve kifelé kancsalítás? Vagy a párhuzamos állás örökké fennmarad ezután?

Körülbelül 70%-ban a párhuzamos állás megmarad, és 30% az esélye, hogy ismét visszaáll kancsal állásba. Sajnos kancsal műtéteknél az eredmény nem garantálható olyan biztonsággal, mint a látásjavító lézeres kezeléseknél!

Kedves sorstarsak! PRK mutetre keszulok, es felek... -6,75 jobb, -5,5 bal. A fajdalmrol mar eleget olvastam ... :-(( de azert ha faj legalabb latni fogok valamennyit?? Ugye? Muszaj leragasztani a szemet a mutet utan? Megnyugtatna, ha latnam, h latok legalabb :-) Es egy utolso kerdes: Hany nap mulva tisztul ki a kep, amikor mar a mutet eredmenyet kb-re meg lehet allapitani? Udv, Zsu

Volt-e már mütét?? PRK ??? Kérlek számoj be, hogy menyi idő kelet ahhoz, hogy tisztult a látásod??? Nekem volt már, magas minuszos dioptriával, és a közel látásom jelenleg nem jó, olyan mintha zsirréteg lenne a szemem elött, nagyon agaszt, hogy fog -e ez alakulni????? olvasni alig birok, mert a betük öszefolynak. Köszönöm

Tisztelt Focus Med! Kb. 2-3 hete voltam az egyik klinikán szemvizsgálaton. Akkor ott megállapították, hogy jelenleg nem műthető, mert túl vékony a szaruhártyám, a dioptria pedig túl nagy (-7,5, -7,5) és egyenlőre nincsen erre alkalmas lézerük. Érdeklődnék, hogy Önöknél van-e olyan lézer, amivel tudnának segíteni?

Kedves Adri! Nem feltétlenül a lézergéptől függ az alkalmasság. Tudnunk kellene pontosan a szaruhártya vastagságának értékét, a pontos dioptriákat (van-e cilinder, vagy csak az alapdioptria), stb. Konkrét választ tudnánk adni ha megírná ezeket a mérsi eredményeket. Esetleg elküldheti faxon a vizsgálati leletét, vagy bediktálhatja telefonon. Fax számunk: 450-3331. Reméljük tudunk Segíteni! Várjuk válaszát! Üdvözlettel: Focus Medical

Érdeklödni szeretnék,intraLasikes műtét után mennyi idővel lehet szaunázni.És hogy az éjszakai vezetésbe az autó fények és az erös napsütés mennyi idieg zavarhatja még látásomat?március 27én mütöttek, és most voltam felülvizsgálaton és másképp a látásom már majdnem tökéletes. Köszönettel Noémi

Kedves Noémi! Szaunába már nyugodtan mehet, már bőven letelt az a 6-8 hét, amíg ezt nem javasoljuk. UV szűrős napszemüveget 2-3 hónapig kötelező viselni Intra-LASIK műtét után. Természetesen azután is javaslunk napszemüveget, hiszen az erős napfény mindenkinek zavarja a szemét. Ön 7.-én volt nálunk kontrollon, a látása a jobb szemén 100%, a bal szemén 120%-os, ami tökéletes látásélességet biztosít. Konkrétan pedig azokat az utasításokat és információkat kell figyelembe venni, amiket a kontrollt végző orvossal itt megbeszélt. Telefonon is és e-mailben is szívesen állunk rendelkezésére, ha még maradtak kérdései. Üdvözlettel: Focus Medical

Tisztelt Focus Medical! Bal szememre kancsalsággal születtem amit meg is operáltak még 6 éves koromban . a letakaró szemüveget nem sokáig tudtam hordani. 14 éves korom óta folyamatosan kontaktlencsét hordok.a szemorvosom szerint nem érdemes megmütettni mert annyira közel ülö szemeim vannak hogy nem is igazán látszana. De engem mégis zavar ha a fényképezésre kerül a sor. Érdekes viszont hogy a tükörbe nemigazán látom magamon a szépséghibámat de sokszor elfárad a szemem és akkor eléggé észrevehetö.A bal szemem -6.00 a jobb pedig -5.55. A dioptria növekedésétöl rosszabothat a kancsalság? Többször gondoltam már a mütétre de elég sok a kétely bennem...

Kedves Brigitta! A felnőttkorban végzett kancsalság ellenes műtét kozmetikai beavatkozás, tehát nem befolyásolja a látásélességet, és a dioptria változása sem nódosítja. A műtétet akkor javasoljuk, ha előretekintéskor az egyik szemen kancsalsági szögeltérés mérhető. Ha ez csak fáradtság esetén alakul ki, akkor szemtornával lehet a párhuzamos állapotot erősíteni. Üdvözlettel: Focus Medical

Csak egy kérdésem lenne. Ha már egyszer valakinek műtötték a szemét, és utána kicsit romlott, akkor újabb műtétet lehet végezni?

Kedves Márti! Lehetséges lézeres szemműtét után újabb kezelés. Természetesen meg kell nézni, hogy a szaruhártya vastagsága ezt megengedi-e. Az előzetes alkalmassági vizsgálaton azonban meg lehet állapítani, mennyi az esélye annak, hogy még romolhat a látása.

Decemberben lesz 5 éve. hogy megműtötték a szemem. Eddig teljesen tökéletes volt a látásom, most azonban már kellene egy feles szemüveg. Lehetséges hogy tovább fog romlani?

Tisztelt Focus Medical! Szeretném megműttetni a szemem, de nagyon félek!! Kb. 1 éve kellet cserélni a lencsém diopriáját és úgy érzem romlott azóta , jelenleg 3,25 mindkettő. Ebben az esetben lehet biztonsággal mütétre jelentkezni, vagy romolhat még a szemem, és várnom kell még? Okmányirodában dolgozom, melette suli, tehát örökös számítógép használat ez nem tesz jót a szemnek. Kérem segítsenek. Köszönettel: Tünde

Kedves Tünde! Addig semmiképp nem javaslunk lézres kezelést, amíg romlásbam van a szeme. Ha már legalább 1/2 - 1 éve nem kellett erősebb dioptria, akkor érdemes az alkalmassági vizsgálatra jelentkezni. A vizsgálaton egyébként kiderül, hogy vannak-e még rejtett dioptriái, azaz mennyi még a romlás esélye. Üdvözlettel: Focus Medical

T. Focus Medical! Örülök, hogy rátaláltam a honlapjukra. :-) Kérdésem kettős: +3,5 +4,5 dioptriás szemüveget hordok, olvasáshoz pedig 0,5 dioptriával magasabbat. Sokat ülök monitor előtt és sokat olvasok. A szemüveg önmagában kevéssé zavar, de a szemem viszonylag hamar elfárad s olyankor már eröltetnem kell ahhoz, hogy a munkámat megfelelően el tudjam végezni. Érdemes-e Önöket felkeresnem ezzel a problémával. Őszintén ezzel a lehetőséggel ezidáig azért nem foglalkoztam, mert úgy halottam, hogy a - problémákat a lézeres eljárással szinte tökéletesen és tartósan korrigálni lehet míg a + os problémák korrekciója sokkal rosszabb hatásfokú és időleges. Igaz ez az állítás? Másik kérdésem. Nagynéném hályogműtéten esett át egy állami klinikán. A műtét után látása tovább romlott (már csak árnyakat lát) a vizsgálat szerint azért, mert a szemfenéken un "plakkok" keletkeztek. A lézeres kezelés segíthet? Várom válaszukat. Köszönettel Sík L

Kedves László! Az Ön dioptriái a kezelési tartományon belül vannak, tehát lézeres korrekcióval megszabadulhat távolra látó szemüvegétől, olvasáshoz viszont továbbra is szüksége lesz szemüvegre. Szeretettel várjuk klinikánkon egy alkalmassági vizsgálatra! Az Ön nagynénje egy általános szemvizsgálat keretén belül véleményt, javaslatot kap szemész szakorvosainktól a további kezelésére vonatkozóan. A nálunk használatos lézer nem alkalmas a szemfenéki plakkok kezelésére. Üdvözlettel Focus Medical

Tisztelt Focus Medical.Nekem 5 éve van kettőslátási problémám, valamint az egyik szemem (bal)kancsalít kifelé és ezáltal a két szem nem követi egymást párhuzamosan a nézésben, látásban.Kérdésem, hogy megszüntethető a kettőskép, valamint a kancsalság? Tisztelettel Pál Norbert

Kedves Róbert! A kancsalság megszüntethető, de tudnia kell, hogy a felnőtt korban elvégzett kancsalság ellenes műtét a látásélességet már nem befolyásolja, csupán esztétikai eredménye van (a szemek párhuzamos vagy ahhoz közeli állásba kerülnek). Szeretettel várjuk klinikánkon egy alkalmassági vizsgálatra, melyre minden második pénteken tud időpontot egyeztetni. A kettőslátásnak több oka lehet, általános szemészeti, neurológiai kivizsgálás szükséges az ok pontos felderítése céljából. Üdvözlettel Focus Medical

Tisztelt Focus Medical! Kiskoromban a bal szemem nem tanult meg látni rendesen. Emiatt később a bal szemem kifelé kancsalító lett. Ez elég feltűnő és zavar, a fáradtsággal tovább növekszik. A bal szemem látása körülbelül 50%-os, teljesen éles, de tompa, gépelt szöveget olvasni gyakorlatilag nem nagyon tudok vele. A jobb szemem a gyermekkori szemüvegek miatt rövidlátó lett, később pedig asztigmiás hiba is megjelent a szemlencsében. Kancsalság ellenes műtét után mekkora az esélye annak hogy a helyes szemállás megmarad, ha a bal szemem tompalátó? Ha nincs rá esély, körülbelül mennyi idő múlva alakul ki újra szögeltérés a szemeim között? Tisztelettel, Tamás.

Kedves Tamás! A kancsalság felnőtt korban korrigálhatő műtéttel, de csak esztétikai eredményt nyújt, a látásélességet nem befolyásolja. Javasoljuk, hogy jöjjön el egy alkalmassági szemvizsgálatra, és a kancsalság megszüntetése után akár egy lézeres kezelést megelőző vizsgálatra is várjuk, mely segítségével megszabadulhat szemüvegétől. Üdvözlettel Focus Medical

Tisztelt Focus Medical!Az én kislányom most lesz három éves,egy éves kora óta kancsal ,mind két szemére,de azt mondták csak a szemizmai gyengék és a látásával nincs semmi gond.Most +1-es szemüveget hord.A legutolsó vizsgálaton(amit másik orvos végzett)azt mondták nekünk,hogy ezt a fajta kancsalságot nem lehet szemüveggel meggyógyítani csak műtéttel.Én azt szeretném megkérdezni mennyire fájdalmas ez a műtét előfordulhat-e,hogy többször kell műteni és hogy a műtét után is kell-e neki a szemüveget hordania?Valamint hogy önök vállalnak-e ilyen műtétet?És mennyi a költsége ennek?Válaszukat előre is köszönöm.Tisztelettel Vámosi Andrea

Kedves Andrea! Sajnos nem tudunk konkrét javaslattal szolgálni kislánya kezelését illetően! Gyermekszemész szakorvos véleményét kérjék! Esetleg több orvost is érdemes meghallgatni. Klinikánkon csak felnőttkori kancsalság ellenes műtéteket végzünk. Üdvözlettel: Focus Medical

Érdeklődni szeretnék,hogy mennyibe kerül egy kancsalság elleni műtét.19éves vagyok,és szeretném megmütetni a szemem,ezért szeretnék tájékozódni az árakat illetően.

Kancsalság ellenes műtét ára 85.000 forint. Ezt a műtétet is meg kell előznie egy alkalmassági vizsgálatnak, ez 8000 forint.

Üdv!18éves vagyok,és kifelé kancsalítok.Tudatosan nem tudom korigálni meg amúgy is akkor tompán látok.Ez rendkívül megkeseríti az életem,mivel nagyon hiú vagyok.Az egyik szemem feles,a másik 1es.Tényleg nem gyógyítható?válaszukat előre is köszönöm

Kedves 18 éves érdeklődő! Sajnos nem egészen értjük, hogy kérdése melyik probléma gyógyítására vonatkozik! Kancsalság, tompalátás vagy dioptriacsökkentés érdekelné? Hívjon minket telefonon, szívesen válaszolunk minden kérdésére! Tel.: (1)450-3333 Üdvözlettel: Focus Medical

Tisztelt Focus Medical! 21 éves vagyok,1991 óta járok szemésztre.Horizontális nystagmust állapítottak meg nálam,bármely szem eltakarásakor erősödik.Neurológiai vizsgálaton voltam(EEG,CT),eltérést nem mutatott egyik vizsgálat sem. Jelenlegi szemüvegem: +1,25D +1,0Dcyl 110° = 0,25 +0,5D +1,75Dcyl 140° = 0,35 Ezzel a korrekcióval jobb szemen 25,bal szemen 35%-os látás van.Jobb szememmel mindent sötétebben látok.Éjszaka gyakorlatilag semmit nem látok. Eléggé zavar,mivel így jóformán semmiféle munkát nemtudok elvégezni,mert mindenhez szem kell.Érdeklődnék hogy lehet -e valahogy műteni a szemem,még ha csak 50-50%os látás érhető is el. Másik kérdésem,a tudomány mai állása szerint a nystagmussal lehet kezdeni valamit?Kérdeztem a szemészorvost hogy mondja meg hogy mi okozhatja,kérdésemre elutasító választ kaptam,mondván hogy ne kelljen már neki regényt magyarázni.Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Tibor! Sajnos a horizontális nysagmus a műtéteknél kizáró tényező, és gyógymódot sem ismer a tudomámy. Tompalátó szem egyébként sem javítható. Sajnos semmiképp nem lenne jobb a látása 25, ill. 35%-nál. Köszönjük érdeklődését! Üdvözlettel: Focus Medical

üdv mindenkinek Érdeklődni szeretnék hogy hány éves kortól lehet lézeres szeműtétet végezni? én 17 leszek áprilisba.

18 éves kor fölött már lehet jelentkezni az alkalmassági vizsgálatra. Hogy azon túl kell-e még várnia azt a vizsgálat eredménye fogja eldönteni.

Jó napot kívánok! Sajnos +10 D-s szemüveget hordok (jobb és bal is), de szívesen megválnék tőle. Van-e olyan eljárás, ami megfelelő múlttal rendelkezik és nagyfokú megbízhatósággal alkalmazható az én esetemben? Egyszer voltam már Önöknél, de akkor csak a lencsebeültetést említették, de friss módszerként nem javasolták. Válaszukat előre is köszönöm! B

Kedves Béla! A lencsebeültetés nagyfokú rövid-, illetve távollátóknak teljesen biztonságos, és megfelelő múlttal rendelkező eljárás. Hogy az Ön szemére/látására megfelelő módszer lenne-e, ez sokminden függvénye. Függ az életkorától, attól hogy vannak-e még rejtett dioptriái, hogy a szemfenéken van-e elváltozás, hogy van-e astygmiája, stb, stb. Klinikánkon nincs is olyan műtéti eljárás amit ne mernénk bátran ajánlani annak a páciensnek, akit alkalmasnak találunk vizsgálatunk során. Köszönjük érdeklődését! Üdvözlettel: Focus Medical

JO napot.Nagyon sok ismerösömnek meglett mar mütve a szeme lezerrel,de egy idö utan vissza romlott nekik.Kerdeznem,h ez miert van??Miert romlik vissza a szem diopriaja??10eve vagyok kontaklencses,-2.5 mindket szemem.megszeretnem mütetni,de lebeszeltek,h mindenkepp csak szüles utan menjek mütetre,ami kb,4even belül varhato(32eves vagyok)meg nincs gyermekem.Szemorvosom ajanlotta,h szüles utan menjek csak,mivel ha megmütetnem elötte,ugyis vissza romlana:(Mi a velemenyük erröl??A masik,h nagyon felek avaksagtol.Vakult meg mar paciens mütet alatt,utan???????????Mütet utan,ha vissza romlana,tenyleg nem lehet mar kontaklencset hasznalni??Köszönettel:F.B

Kedves Beáta! A dioptria nem romlik vissza műtét után! Illetve nagyon minimális a romlás esélye, ha megfelelően megvizsgálják az alkalmasságot műtét előtt. Ismerősei vagy nem lettek megfelelően kivizsgálva, vagy túl fiatalok voltak, vagy nem jártak kontrollra, esetleg nem csöpögtették a szemcseppeket! Azért is kell alapos szemvizsgálat műtétet megelőzően, hogy a romlás lehetőségét kizárja. Ha esetleg szükség lenne rá, nyugodtan lehet kontaktlencsét viselni műtét után is. Vakság még soha nem fordult elő lézeres szemműtét következményeként. Teljesen biztonságosak a lézeres kezelések, ilyesmi nem történhet meg! Ha mostanában szeretne gyereket vállalni, érdrmes megvárni a szoptatási időszak végét. Ha csak több év múlva szeretne szülni, bátran vállalkozhat a műtétre most. Üdvözlettel: FocusMed

Jónapott kívánok.22éves vagyok.Érdeklödni szeretnék látás javíto mütétröl most kontaklencsét használok mely dioptriája bal:pwr-4.50 cyl-2.25 jobb:pwr-4.50 cyl-1.75 önök szerint vajon mütét után jo lenne e a látásom hogy ne klelljen szemüveget vagy kotaklencsét használnom. Válaszukat elöre is köszönöm viszlát.

Kedves Balázs! Dioptriái alapján alkalmas a ézeres kezelésre! De bizonyára olvasva a honlapunkat, és az előző hozzászólásokat, tudja, hogy ez csak egyik feltétele az alkalmasságnak. Sokminden mást is meg kell vizsgálni ahhoz, hogy biztosan mondhassuk, jó lesz a látása műtét után. Üdvözlettel: Focus Medical

T.Focus Medical!Érdeklödni szeretnék,nekem -14D és -15D a szemem,van-e esetleg modom,megszabadulni a nagyfokú rövidlátásomtól.Melyik módszer lenne?Kérem segitsenek!!Köszönettel:Lia.

Kedves Lia! Lehet, hogy alkalmas lézeres kezelésre, lehet, hogy lencsebeültetést tudnánk javasolni, de az is lehet ,hogy egyik sem jöhet szóba. Csak azután tudjuk megmondani, ha már járt itt alkalmassági vizsgálaton! Jelentlkezzen be telefonon! Üdvözlettel: Focus Medical

Kicsi korom óta szemüveges vagyok.Szemtengelyferdülésem is van Jelenleg Jobb:+1sph +1 cyl 90° Bal:+2sph +2,25cyl 90° Pd:57 szemüveget hordok. Ha a vizsgálatok során minden rendben lenne és engedélyeznék a műtétet,akkor mennyit lehetne rajta javítani egyáltalán lehetne?

Csak az alkalmassági vizsgálaton dőlne el,hogy lehetséges lenne-e a beavatkozás, mennyit lehetne rajta javítani,és melyik eljárás jöhetne szóba!

Jo napot kivanok.Eszter vagyok es oktoberben leszek 18 eves. A bal szememen +19,a jobbon pedig +21 dioptrias szemuveget viselek.Ez eleg kellemetlen a lencse vastagsaga es nehezsege miatt,de ezt leszamitva szeretnek szemuveg nelkul is jol latni. Szurkehalyoggal szulettem es ezt het honapos koromban tavolitottak el,es azota hordok szemuveget,mar akkor +9-es dioptriajut.Mulencset heteves koromba ultettek Budapesten. Ennek ellenere tovabbra is nagyon eros szemuveget kell viselnem. A kerdesem az lenne ,hogy lehet e javitani a latasomon es milyen mertekben illetve milyen technikaval? Valaszukat elore is koszonom.Tovabbi jo munkat.

Kedves Eszter! Látásán sajnos nem lehet javítani! Sem a lézeres kezelés, sem a lencsebeültetés nem jelentene megoldást Önnek. Kockáztatni sem javasolt újabb műtéttel a már többször operált szemeit! Üdvözlettel: Focus Medical

Kedves Focus Medical! Nemsokára lesz PRK műtétem, és szeretném megkérdezni, hogy a műtétet követő 3-4 napban fogok-e rendesen látni, szabad-e házi munkát végezni,takarítani, főzni, mosogatni, meg ilyenek? És mennyire fog fájni a szemem, mennyire fog akadályozni a napi teendőimben? Lehet-e edzeni, tornázni, futni? Ha nem lehet, akkor mennyi idejig nem lehet? Előre is köszönöm a válaszukat!

Kedves Melinda! A PRK műtét utáni 2-3 nap kimondottan kellemetlen! Fáj, szúr a szeme, olyan érzés mintha belement volna valami, nagyon fényérzékeny, könnyezik. Természetesen nagy eltérés van abban, hogy kinek hogyan reagál a szervezete a beavatkozásra. Látása is homályosabb lesz még ezidő alatt. Próbálja úgy szervezni, hogy minél többet tudjon pihenni (lehetőleg csukott szemmel)! Ez segíti legjobban a szaruhártya felső rétegének hámosodását. Ha ez behámosodott, megszűnnek a kellemetlen tünetek. Utána nyugodtan végezhet házimunkat, sportolat is, csak úszni, szaunázni ne menjen kb 6 hétig! Reméljük tudtunk segíteni a felkészülésben! Üdvözlettel: Focus Medical

PRK műtét!!! Kérem válaszojon!!! Kb. egy hónapja PRK szemműtétem volt, mindkétt szememen.Jobb: -3,0, cyl-4.0 Ball -3,5 cyl:-4.0. Már fájdalmam nincs, távollátásom nem olyan rosz, de közellátásom homályos, tágyaknak árnyéke van, olvasni kétt percnál tovább nem bírom, mert a betük öszefolynak. Magyarul közellátáűsom roszabb, egy sms_t nem tudok elolvasni, majd megzavarodok. controlon azt mondták, hogy jobbon -2 cyl, balon- 1 cyl. mard. 15 éve volt szeuvegem. Távolban valöban nem látam, de sokat szeüveg nélkül olvastam. Kérem segitsenek, mert már nyugtaton élek, nagyon agodok, hogy ez valahol javulni fog?????????????????????? Köszönöm a válaszukat Adi

Kedves Melinda! vagy bárki, akinek PRK műtétje volt, kérem válaszojon!!! Nekem egy hónapja volt PRK mütétem, mindkétt szememen. Távol látásom nem olyan roszz, de közel látásom roszabb, még mütét elött jobb volt. Olvasni alig alig birok, a betük öszefolynak, olyan mintha egy zsir réteg lenne a szemem elött, nagyon agaszt. Fog -e ez alakulni??? -7.5, bal pedig-5.5( cylinderrel együtt). Kedves Focusnak a válastát szívesen olvassnám. Köszönöm Adi

Üdv! Én egy 17 éves fiú vagyok és a jobb szemem (1 dioptriás) fáradság esetén bekancsalít. Van erre valami biztos kezelésük? És még annyit, hogy fura módon az elvileg teljesen jó bal szemem gyakrabban szokott fájni, mint a jobb:S

Oldalak

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.