Vendégkönyv

Tisztelt Látogatóink, kedves leendő és már kezelt Pácienseink!

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket és kérni Önöket arra, hogy szemészeti jellegű panaszaikat illetve általános egészségi állapotukra vonatkozó kérdéseiket Online ügyfélszolgálatunkon keresztül tegyék fel. Ebben az esetben személyre szabottan kaphatnak választ kérdéseikre anélkül, hogy nyilvánossá tennék magán jellegű szemészeti problémáikat.
Kérjük Önöket, hogy Vendégkönyvünket tekintsék egy fórumnak, ahol megoszthatják egymással Klinikánkon szerzett tapasztalataikat, élményeiket; véleményt formálhatnak az egyes eljárásokról, megelégedettségük mértékéről, beszámolhatnak a műtét utáni eredményekről.

Köszönettel

Focus Medical

Hozzászólások

Kedves Dávid! Viseljen teljes korrekciót (szemüveg, vagy kontaktlencse)! Kancsal műtét csak tartós kancsalság esetén jöhet szóba. Konkrét véleményt csak vizsgálat után tudna mondani a szakorvosunk.

Megnéztem oldalukon az árakat. Elég barátságosak. No legalábbis a nyugati országokhoz képest -;) A kérdésem az lenne, hogy az olyan ügyfeleiknek akik egyszerre nem tudják befizetni ezt az összeget, adnak e részletfizetési kedvezményt. Szerencsére nekem a szememmel semmi baj, de nagyon sokan vannak az országban, akik ilyen problémával küzdenek. Manapság az állásból az embert egyik pillanatról a másikra is képesek kidobni, akár 1-2 nap munka kiesés miatt is. Az informatika pedig elég piacképes szakma és nagyon sokan ezt az útat választják megélhetésüknek. Ugyanakkor természetesen a fizetések negyed akkorák sincsenek ebben az országban, mint nyugati szomszédainknál. Azaz ha egyszerre nem tudja a dolgozó kifizetni ezt a pénzt, számíthat e részletfizetési lehetőségre? Természetesen csak a nagyobb tételekkel kapcsolatban (108,000 Ft stb.) . . . <a href="http://tozsdesed.googlepages.com/devizatozsde" title="Forex, Fx, Marketiva, devizatőzsde">Forex - Marketiva</a>

Tisztelt Bajkó Tamás! Természetesen van részletfizetési lehetőség! Ezen a honlapon erről is olvashat "Árak, kedvezmények/ Részletfizetési lehetőségek" címszónál. Bővebb információt, illetve részletesebb táblázatot is tudunk adni személyesen a vizsgálat napján. Üdvözletünket küldjük: Focus Medical

Gyermekkorom óta rövidlátó vagyok,cilinderes szemüveget hordok.-10és-11 cilinderrel együtt.Terhességek alatt sokat romlott,de most 2 éve nem.Kérdésem,jelentkezhetek-e lézeres látásjavító műtétre,tudják-e korrigálni? Valamint sokáig,18 évig kemény lencsét hordtam,ami mostanában gondokat okozott.Az orvosom szerint nincs szaruhártya károsodásom.Ezért szeretném a műtétet,ha lehet. Ekőre is köszönöm a válaszukat!

Tisztelt Focus Medical! Jelenlegi dioptriáim: J:-4,5, B: -2,25, Érdeklődöm, hogy ha csak a jobb szememet műtetem meg, lehet-e, hogy problémát fog jelenteni a dioptria különbség megfordulása (J: műtve, B: eredeti)? Szédülésre, fejfájásra, hasonlókra gondolok. Köszönöm.

Kedves Horváth József! Csak azt tudjuk mondani, amit már az előzőekben sokszor: Vizsgálat nélkül nem tudunk konkrét választ adni. Egyébként úgy nem érdemes belevágni a műtétbe, hogy utána egyik szemére továbbra is kell viselnie korrekciót. Nagyon ritka, hogy valakinek csak az egyik szemét műtjük meg. Jöjjön el az alkalmassági vizsgálatra, akkor többet tudunk mondani! Üdvözlettel Focus Medical

Következő a kérdésem: Mennyi időt célszerű hagyni szemműtét és terhesség/ szülés között? Valóban romolhat a szem a terhesség alatt? Én közeljövőben terveztem a műtétet, viszont gyereket is szertnék hamarosan. Természetesen én sem szeretném ha műtét után bármitől is visszaromlana a szemem. Érdemes inkább szülés utánra halasztani a beavatkozást?

Kedves Réka! Ha mostanában tervezi a gyermekvállalást, jobb ha a műtétet utána végezteti el. Kb fél évet szoktunk javasolni műtétt után, amíg teljesen lezárul a gyógyulási folyamat és cseppeket sem kell már használnia. Szülés után még a szoptatási időszak végét kell megvárni, utána lehet jelentkezni a vizsgálatra, ill. műtétre. Üdvözlettel: Focus Medical

Tisztelt Focusmed Team! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy a műtétet követően kb. MENNYI IDŐnek kell eltelnie ahhoz, hogy különböző fizikai terhelést végezhessek? Gondolok itt a testépítésre, futásra, ÚSZÁSra. És arra is kíváncsi lennék, hogy nem károsodik-e a szem a szórakozóhelyek világítástechnikája miatt? Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Focus Medical! Nekem +3,75d mindkét szemem, de sajnos magas a szemnyomásom (23hgmm) ezért 3 éve szemnyomáscsökkentőt kell csepegtetnem rendszeresen. A kérdésem, hogy ilyen esetben van-e valamilyen lehetőség valamelyik falyta látásjavító műtétre. Vagy a magas szemnyomás miatt eggyik sem jöhet szóba? Köszönettel: László

43éves vagyok. Mindkét szemem -7 dioptriás. Újabban közelre sem látok tisztán.Vizsgálaton megállapították, hogy vékony szaruhártyám miatt csak Zyoptix kezelésre vagyok alkalmas, azonban pici dioptriát rajta kell hagyni, és hát a közellátásom romlani fog. Úgy tudom,a műlencse beültetés mindkét problémára megoldást kínál. Azonban nem találtam az árlistájukon. Kérem,tájékoztassanak. Teljesen friss, mindenre kiterjedő szemészeti leletekkel rendelkezem. Köszönettel: G.Judit

Kedves Judit! Az árlistánkon a következő címszó alatt találja meg: Nagyfokú rövid- és távollátás (+7 és -13D felett) kezelése műlencse beültetéssel. Az Ön dioptriája bőven -13 alatt van, ezért nem valószínű, hogy javasolnánk lencsebeültetést. Többet tudnánk segíteni, ha szemészeti leleteit elküldené faxon, vagy bediktálná telefonon, vagy leírná e-mailben! Köszönettel: Focus Medical

Jó napot kívánok! 20 éves vagyok és megszeretném kérdezni hogyha egy részletes szemvizsgálatot szeretnék a műtét előtt, azzal megtudják állapítani hogy meddig fog romlani még a szemem, vagy egyáltalán romlik e még?

Kedves Tóth Tibor! A pupillatágításos vizsgálat választ tud adni arra, hogy romlásban van-e még a látása. Azt viszont nem tudjuk megmondani, hogy pontosan meddig. Üdvözlettel: Focus Medical

Október végén volt IL műtétem. A műtét egyáltalán nem fájdalmas és nagyon rövid ideig tart. Számomra csak a szemgolyók rögzítése volt egy kicsit kellemetlen érzés. az egy hetes kontrollon már mind a két szememre 0,8-as visust mértek. Egy kis "homály" még van, de fokozatosan múlik.

Tisztelt Focus Medical! Szeretném megkérdezni, hogy a PRK után szükséges szemcseppek kb mennyibe kerülnek, és hány félét kéne csepegtetni?! Válaszukat előre is köszönöm

Kedves Mariann! PRK műtét után 1 hétig Ciloxan szemcseppet kell csöpögtetni, ennek 820Ft az ára. Utána általában Tobradex szemcsepp kell, ez 614Ft egy dobozzal. Kérdezze meg gyógyszertárakban is az árakat, mert ezek nem a legfrissebb információink. Természetesen az is számít, hogy van-e érvényes TAJ kártyája a receptíráshoz. Üdvözlettel: Focus Medical

Kérem valaki válaszojon!!! Kb.3 hete PRK szemmütétem volt, mindkétt szememen?magas dioptrával, és cylideres. Fájdalmam nincs, de a látásom mehmindig homályos,a tárgyaknak árnyéke van, nagyon zavar. Pontosan csepentek, nagyon hama fáradt aszemem. Olvasni a legrosszabb, olyan mint ha a betük oszefolynának. Ez menyi idö mulva fog javulni, majd megzavarodok!!! Már nyugtatök kell , hogy szedjek. Minuszos a szemem. Tehát olvasni tudtam, messzére nem igazan láttam. De ezt az állapotot sem birom.Kérem valaki, vagy a Focust, hogy válaszojon Köszönöm

Kedves PRK-ás sorstársak: Betty, Inci, Vagy bárki!!! vagy Kedves Focus!!! Kérem válaszojon valaki: Pontosan egy hónapja, hogy PRK _val megmüteték mindkétt szememet. Magas -7.5 -5.5 dioptrával( cylinderes). Távol látásom kezd alakulni,de a közel látásom zavaros, olvasni alig bírok, a betük öszefolynak, olyan mintha egy zsír réteg lenne, a szememen. Az lenne a kérdésem, hogy ugye ez el fog mulni, nagyon agodok, tápénzen vagyok. Control vizsgálaton voltam, szem csepeket használom. Még anyi a kérdésem, hogy este nagyon zavar a szembe jövö kcsiknek a reflektorjai, ez el fog mulni, ha igen menyi idő mulva. Elöre is köszönöm a válaszokat. Adi Inci, Vagy Betty vagy kedves Nagy és egybként bárki, aki tud legyen kedves válaszojon, mert már nagyonnnnnnnnnnnn agodok.

T. Focus Medical! Olyasmiről hallottam, hogy egy lézeres látásjavítás után akár 25%-kal jobb lesz a látás , mint egy tökéletesen látó emberének. Ez a maguk klinikáján is így van? Én szívesen vállalkoznék egy ilyen műtétre, de ez az adat elrettentően hat rám. Várom válaszukat Köszönettel Sz.Dóra

Kedves Dóra! Valóban előfordul, hogy a lézeres kezelés után jobban lát valaki, mint előtte szemüvegben. Ez körülbelül annyit jelent, hogy ha előtte 100%-ot látott, lehet, hogy műtét után még egy sorral többet leolvas a tábláról, ami 120-125%-os látásélességet jelent. Azt viszont nem értjük, hogy ez miért olyan "elrettentő"! Üdvözlettel: Focus Medical

Kedves Focus,illt. bárki, a PRK_val műtötek véleményét szerettel várom. Egy hőnappal elelött PRK műtétem volt, mindkétt szememen. Magas dioptria -7.5, -7.0(cylderrel együtt). Közel látásom nagyon zavaros, olyan mintha zsír réteg lenne a szemem elött, olvasni nehezen tudok, a betük öszefolynak, Nagyon hamar nagyon fáradt a szemem. Kérem válaszojon hogy ez elfog mulni, fog ez javulni. Nagyon agaszt. köszönöm Adi

Kedves Adi! Látatlanban nem tudunk felállítani diagnózist arról, hogy a látása mikor hogyan fog alakulni! Sok információra lenne még szükség ahhoz, hogy bátmit tudjunk mondani. Melyik klinikán volt a műtétje? Miért nem volt ott kontrollvizsgálaton? Ha volt, miért nem tette fel ezeket a kérdéseit ott? Elsősorban azt javasoljuk, hogy hívja fel azt a klinikát, ahol műtötték, beszéljen velük telefonon, illetve kérjen egy újabb kontroll időpontot! Ha ezt valamiért nem tudja megtenni, mi is szívesen megvizsgáljuk, csak kérjen telefonon egy vizsgálati időpontot! Telefonszámunk: 450-3333 Üdvözlettel: Focus Medical

Nagyon kedves és nagyon JÒ munkaerök dolgoznak a Klinikába! Nagyon izgultam hogy minden rendbe és jo lesz de csak anyit tudok mondani hogy S U P E R ! ! mindenkinek csak ajálni tudom! Èn 28 éves vagyok és a 13 éves koromtol erös szemüveget használtam. Ma egy uj ember vagyok!!! KÖSZÖNÖM!!!!

Tisztelt Focus Medical! Jövőhét kedden (nov.20) veszek részt egy alkalmassági vizsgálaton Önöknél és ha mindent rendben találnak akkor csütörtökön (nov.22) megműtenek. A kérdésem a következő lenne: Tudnak-e szálláshelyet biztosítani 1 fő részére; ha igen, akkor ez milyen anyagi vonzattal járna? Válaszukat előre is köszönöm!

Azt szeretném kérdezni, h a szemműtétnek van-e korhatára, ugyanis 16 éves vagyok, és sportolás közben nagyon zavar h nem látom élesen a labdát (futballkapus vagyok). Illetve még arra vagyok kiváncsi, h a rögtön a szemműtét után lehet-e fizikai megterhelést végezni? gondolok itt a futásra, focira stb.

Kedves Orsolya! Fentiekben kértük, hogy kérdéseiket NE a vendégkönyvbe írják! Ha elmúlt 18 éves szívesen látjuk egy alkalmassági vizsgálatra, addig is olvassa át a honlapunkat, mindenre talál választ! Ahogy azt írtuk is, kérdéseit telefonon, vagy az online ügyfélszolgálaton keresztül teheti fel. Üdvözlettel: Focus Medical

Tisztelt Focus, olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg mind a két szemem -3,75 dioptriás, és nem romlott már kb. 2 éve. Szeretném megműttetni, de a szemészorvos szerint farkasvakságom van, este vezetés közben meg szürkületben nagyon rosszul látok. Az lenne a kérdésem, hogy ez elméletileg lehet kizáró ok? Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Éva! Sajnos a farkasvakság elméletben is, gyakorlatban is kizáró oka a lézeres látásjavító műtétnek. Bármilyen szembetegség kizáró tényező, csak egészséges szem kezelését lehet vállalni. Üdvözlettel: Focus Medical

Tisztelt FocusMed team. Én tartósan kancsal vagyok, és szeretnék érdeklődni hogy 16 évesen elvégezhető e ez a bizonyos kancsalság elleni szemműtét?

Szia peti! Én egy 16 éves tartósan kancsal lány vagyok, és én is érdeklőttem a kancsalság elleni műtétről és azt a választ kaptam , hogy csak 18 év felett tudnak, megműteni.A válasz nagyon elkeserített de pozitívan próbálom nézni a dolgokat és számolom a hónapokat és várom a műtétet. soksikert a várakozáshoz:Alexa

Információjuk szerint semmilyen lézeres korrekciós műtét nem ad végleges megoldást a szem öregedésével együttjáró problémák ellen. Kérdésem az,hogy ezek szerint idős korban( 60 körül)ezek szerint nincs értelme korrekciós műtét tervezésének? A műtét kifejezetten az olvasószemüveg használatának elhagyását szolgálná(max.2 diop.) ! Várom válaszukat !

Tisztelt Uram! Ez valóban így van, információi helyesek! Olvasószemüvegtől megszabadulni sajnos nincs mód. Erre nem nyújt megoldást a lézeres kezelés. Üdvözlettel: Focus Medical

Tisztelt Focus Medical! Én 19éves vagyok! Nekem 2éve mondta egy orvos ,hogy menjek el szemészetre, mert a bal szememmel csak feles szemüveggel látnék messzebbre jól! Elmentem , és azt mondták, hogy nem fontos , meglehet oldani úgy hogy előbbre ülök az iskolában, mert a jobb szememmel tökéletesen látok! Tavaly nyáron újra elmentem mert úgy éreztem, hogy sokat romlott mindkét szemem, és most már van 4hónapja -0,75ös szemüvegem, de gátlásaim vannak és csak itthon szoktam feltenni tv nézéshez! A jobb szemem valamivel jobb mint a bal és ha nem viselek szemüveget akkor ha balra nézek olyan érzésem van mintha enyhén kicsit kancsalítana a jobb szemem, mivel a ballal rosszabbul látok messzebbre!Nem akarok semmiképp szemüveget hordani, mert még a látványától is elmegy a kedvem mivel 16éves koromig mindent tökéletesen láttam!Mióta rosszak a szemeim , rengeteget alszom, sokkal többet mint régebben, és nagyon fáradékony is vagyok azóta! Azt szeretném kérdezni ,hogy lehet-e műteni a szemeimet ilyen kicsi dioptriával?Van rá esély,hogy újra tökéletesen fogok látni a beavatkozást követően?Javítana-e a lézeresműtét ezen a szerintem kisfokú szemtengelyferdülésemen? Közelre ugyanúgy megmaradna a tiszta látásom a műtét után? Előre is köszönöm segítségüket!

Kedves érdeklődő! Úgy gondoljuk, problémái megbeszélésére nem ez a vendégkönyv lenne a megfelelő fórum. Kissé hosszadalmas és körülményes lenne itt válaszolnunk. Szívesen állunk rendelkezésére telefonon. Ha Önnek ez megfelel, megírja e-mailben telefonszámát, és kollégánk felhívja. Illetve Ön is hívhat minket hétköznapokon 8-17 óráig. Ilyen módon sokkel többet tudnánk segíteni! Köszönjük együttműködését! Üdvözlettel: Focus Medical

Kedves Mindenki! Két évvel ezelőtt volt PRK műtétem. A tapasztalataim nagyon jók, de természetesen mint minden műtétnek,ennek is vannak negatív oldalai. Én közelre láttam jól, minél közelebb tartottam az adott tárgyat, annál élesebb volt. A műtét után ez változott igazán. Messzire éles, közelre annál homályosabb. Ez a "mennyire hosszú a karom effektus". Autóban ülve a fényszórók vakítanak rendesen, ami azelőtt nem fordult elő. Természetesen ezzel együtt a fényérzékenység is elég kellemetlen. Mindezek mellett csak ajánlani tudnám a műtétet, hisz a mindenapi életben ezek a negatívumok elenyészőek ahhoz képest, mennyire gyatrán láttam "azelőttt".

Nagyon szépen köszönöm azt a sok kedvességet és türelmet amit a klinika dolgozoitól kaptam.engem pont ma egy hete mütöttek prk val.A mai 1 hetes kontrollon 0.80 visust mértek.Én mindenkinek mondom aki csak teheti végeztesse el a mütétet nagyon megéri!!!A látásom még 1 kicsit homály de naprol napra jobb!!!

Tisztelt focusmed Egy érdekes felvetéssel fordulok őnőkhöz.Miszerint tudom hogy a mai tudomány és technika szerint a nisztagmusos szem nem műthető semmivel sem; a nem kordinálhato szemmozgás miat.De tudomásomra jutott hogy bizonyos altatásimodokban;kűlőnféle szerektöl mindenféle akaratlan szemizommozgás kikapcsolhato. Ezuton kérem válaszukat és az őnők véleményét.

Tisztelt Nimród! Az akaratlan szemmozgások altatásban kikapcsolhatók, de csak addid amíg tart az altatás. Kérdés, hogy milyen szemműtétet szeretne, nystagmust megszűntetni, vagy lézeres látásjavítást? Nystagmus sajnos nem műthető, lézeres kezeléseket pedig nem végzünk altatásban. Üdvözlettel: Focus Medical

Szia Nimrod engem Erikának hívnak és nekem is nisztagmusom van. Én is megszerettem volna műtetni a szemem ma voltam alkalmassági vizsgálaton, és ott azt mondták ,hogy volt már nisztagmusos betegük. Sajnos nekem nem lehet megműteni,mert nagy mértékű a szem mozgásom. Remélem már te haladtál valamire. Kérlek írj ha van kedved a címemre.(hanga88@citromail.hu) Előre is köszi , Üdv:Erika

Üdvözlöm! Nekem is a nisztagmusos a szemem. Azt hiszem 1.5 a bal 2.5 a jobb oldali szemem. Szeretném megtudni,hogy müthetö e,,nagyon fontos lenne a munkám miatt ha egy kicsit is javulna,,és maga az életvitelhez is szükséges lenne. Kérem ha lehetséges válaszoljon!! Elöre is köszönöm!

2008.12.28-án IntraLASIK műtétem volt, elötte mindkét szememen -3d-s szemüveget hordtam.Ma 100%-os a látásom és nem kell szemüveg a távoli tárgyak tisztán látásához. Sajnálom, hogy nincs,(-vagy nincs több) támogatás a kezelésekre, mert nagyon sok embernek más,jobb életminőséget biztosítana.Néha még az arcomhoz nyúlok a szemüvegért, nagyszerű érzés,hogy nem kell hordanom. Köszönettel: Balogh Csaba.

Kedve Mindenki! 10 azaz pont tíz éve volt a léres szemműtétem. -9,5 -10,5 cilinderrel. Tökéletesen látok, nem kell olvasószemüveg,mert az 1ik szemem 100%-os a másik 80, és van 1 0,80-as szemüvegem,de csak Tv-t nézek vele és messzire. Az igaz,hogy betartottam mindent amit akkor mondtak. Én kedves Andi nem ülnék ennyit a gép elött viszonylag friss műtötten. Hajrá gyerekek, ne féljetek, 40 éves voltam amikor +műtöttek, és olyan mintha azelött vak lettem volna. Sziasztok, ne féljetek, de tartsátok be amit mondanak a klinikán, és Napszemüveg, + kevés gépezés.

Ezt jó hallani de volna 1 kérdésem!Ön a -9-s szemüveggel végig látta olvasni a táblát a szemészeten? Én 18 éves vgyok és még csak mostmegyek 22-én a klinikára megvizsgáltatni a szemem!A mostani szem orvosom azt mondta h nem érdemes megmütetnem a szemem mert nem látom végig olvasni a táblát a -9 szemüvegemel,ha megmütetném akkor sem látnám végig a táblát, csak annyi lenne a különbség h az már csak -3-s szemüveggel lenne így!előre is köszönöm válaszát

Sziasztok! Nekem kancsalsággal kapcsolatban lenne kérésem: kiskoromban volt már műtétem, ma 25 éves vagyok, és egyre jobban zavar, hogy a jobb szemem kancsal. Két hét múlva lesz műtétem.Ha vki. sikeresen átesett már ilyenen légyszi írja meg a tapasztalatait és az EREDMÉNYt. Köszi

Oldalak

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.