Focus Medical – VISUMAX
The new generation
of Vision Correction
Vajon mennyi igazság van abban, hogy a répától jobban fütyülünk? Nos, a vélemények erről megoszlanak, az viszont teljesen biztos, hogy vannak olyan ételek, amelyek tápanyagtartalmuknak köszönhetően segíthetnek megőrizni több szervünk egészségét.
A szem esetében is így van ez. Agyunk után a második legbonyolultabb felépítésű részünk, fontossága abban áll, hogy a külvilágból érkező inderek 60-80 százalékát a látásunk során érzékeljük. A szem egyik alkotórésze, a retina felelős a fényérzékelésért. Jó működéséhez elengedhetetlen, hogy bizonyos vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz, tápanyagokhoz megfelelő mennyiségben hozzájusson. Megfelelő hatékonyságához szükség van - többek között - bioflavonoidokra, karetonoidokra, A- és D-vitaminra. A természet ajándéka számunkra, hogy nem csak mesterséges formában, táplálékkiegészítőkben találhatóak meg ezek a tápanyagok, hanem természetes formában is, mégpedig ételekben. Ha szeretnénk megőrizni eme szervünk egészségét, fogyasszunk sokat ezekből: spenót, sárgarépa, édesburgonya, spárga, tenger gyümölcsei, tojás, leveles kel.
Mit egyél, hogy jobban láss? 2. rész